magyar-hegymaszo-oktatok-2

Egyesületi Tátra túra

Egyesületi szinten kissé kezd elhanyagolódni a Magas Tátra, úgyhogy úgy döntöttünk, ha az időjárás engedi, Október 23-26.-ig szépítünk rajta.
 
Tehát Októberben Egyesületi Tátra túra!!
 
Helyszín a Zöld-tavi ház.
Szállás:
matraclágerben 8EUR/fő/éj
Szobában 15EUR/fő/éj
Félpanzió 15EUR/fő/nap
 
Szállásfoglalásban segítünk, ennek pontos menetéről majd később írok!
 
És akkor pár szó a mászási lehetőségekről:
 
A völgyet körbevevő falak rengeteg lehetőséget nyújtanak, szinte minden stílusban, minden fokozatban.
Akik nem szeretnének mászni, azok túrázhatnak. Turistaúton elérhető csúcs a Fehér-tavi csúcs (Jahnaci stit). Ezenkívül jelzetlen ösvényen megmászható a:
Papirusz csúcs (Cierny stit)
 
Könnyedebb gerincmászással kecsegtet a Karbunkulus gerinc. És akik bírják a koránkelést a sok gyaloglást és a hosszú fárasztó napokat, azoknak a Villa gerinc is elérhető (beszállás a házból kb. 3-4h) Ezen kívül a völgyzárlatot képező Zöld-tavi koszorú is szép mászás. (galéria)
 
Ezen kívül rengeteg sziklamászó útvonal van a völgyben. A Tatry.nfo.sk oldalon nézegethetitek őket. Magyar nyelvű leírásokat a völgyről ITT találtok.
 
Ajánlanám a Zerge falon a Könyv (V) és a Cepelát (VI) utat. A kissé sportosabb mászóknak a Korosvoldov tanec-et (VII)
A Papirus toronyra szinte mindegyik út nagyon jó kövön vezet! A Karbunulus tornyon a nehéz utak helyszíne. A toronyra vezető könnyebb utak közül A Halál a Vegetáriánusokra és az Illner Rülke utat ajánlanám. Akik nagyon kemények, azok szabadon kimászhatják a Pochyly utat (VIII) illetve akik szeretnének egy könnyedebbet trepnizni, azok is. Az utat nittekkel tették biztonságosabbá, így nyugodtan lehet vele próbálkozni!
A Vörös-tavi toronyra én még nem másztam, de többen igen, vannak azon is szép utak!
 
A Wéber északi falát szerintem nyáron fenntartással kell kezelni. A könnyebb III-IV-es utakról én mindenkit lebeszélnék. A legtöbbje omlós. A Sztanyiszlawski kéménnyel ugyancsak ez a helyzet. Népszerűsége ellenére nyáron szerintem nem túl jó. De persze nem muszáj egyetérteni velem :) A nehéz utak közül van pár ígéretes, lehet nézegetni!
 
Íme egy kis kedvcsináló a túrához!
 
Az esemény a facebookon is elérhető
 
Gyertek el minél többen, másszatok minél több utat, esténként pedig igyatok minél több sört :)
 
Number of Comments:

AKTUÁLIS TANFOLYAMOK

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Elõzõ Következõ
Lavinatanfolyam

Lavinatanfolyam

A MAHOE tanfolyamot hirdet lavinával kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására, hegymászóknak, barlangosoknak, síelőknek és mindenkinek, aki a havas hegyekben jár. Helye: Magas-Tátra, Poprádi-tavi ház.Ideje: 2019. február 9. – 11-ig (2...

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Bárhová indulsz túrázni a hazai hegyeken kívül, előbb-utóbb havas, firnes, jeges terepre kerülsz. Itt már nem elegendő az az ismeretanyag, amit az alapfokú tanfolyamon szereztél. Itt már ismerni kell a...

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő tanfolyam

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő ta…

Ez egy kemény hegyi tanfolyam. Ide csak azok jelentkezését várjuk, akik már az alapfokú tanfolyamot elvégezték és már a tátrai téli tanfolyamon is túl vannak. Az egyhetes tanfolyam a svájci Fornó...

Tavaszi bejárós alapfokú hegymászó tanfolyam

Tavaszi bejárós alapfokú hegymászó tanfo…

Itt kezdődik a hegymászó pályafutásod! Ez az első lépés, hogy önálló hegymászó legyél. Az itt megszerzett ismeretek nélkülözhetetlenek, ha a hegyek között szeretnél túrázni, legyen szó akár via ferrata-ról, magashegyi...

Archívum

NAPTÁR

Kövess minket a Facebookon is