magyar-hegymaszo-oktatok-2

DÉDES

Írta: 
Egy újabb október és újra DÉDES.

Csodálatos időben pazar társaság és mindenki számára mászható, szikrázó fehér (olykor sárga) falak.

Október 6-án a kemény mag: Pelikán, Lenke, Viki, Tim, Csapajew, Marci, Laci sötétedés után felért a hegycsúcs alatt elterülő „Piactérre”, majd felállította az Előretolt Alaptábort röviden (ETBC). Gyors tábortakarítás és sátorverés után sikeresen életre keltettük a TÁBORTÜZET. Az éjszaka további részében a hagyományos, „mi itt vagyunk, és jól érezzük magunkat”című nagy sikerű társasjáték került több felvonásban előadásra.

Az ETBC rendezése közben derült fény kisebb szállítási, logisztikai hiányosságra, amit gyors információ-felvétellel (Zászlóanya) Judit másnap reggelre teherszállítóként megoldott.

A szombat reggel első napsugarai már az egyre bővülő ETBC pezsgő életét kezdték bearanyozni. A korán érkező Judit után egyre-másra érkeztek egyesületünk nagy múltú és szépreményű tagjai és persze a jó barátok.

Amíg néhány nagyméretű szemetes zsákkal felszerelkezve a mászópartik elindultak az első csúcstámadásokra, a falak átvizsgálására és a környék karbantartására, az ETCB-ben Pelikán irányításával a közkedvelt „gyűjtsük össze a szemetet” című eposz került színpadra. Miután a szemeteszsákok megteltek és az ETCB is kezdett egész európai képet ölteni, sor került az első utak megmászására. Természetesen a Kis-fal, a Reibungtábla, a Tűz-fal hamar megadta magát. Bár a klasszikusnak nevezhető Sárga kémény egy kicsit lelassította a csúcstámadókat, de Csapajew kivitelezésében ez a projekt is sikerült. Mivel a verőfényes napsütésben az idő is gyorsan tovaillant, a kihelyezett klubgyűlést és karbantartást az ETCB-ben a TÁBORTŰZNÉL folytattuk. Nem kis meglepetésre a második estére már olyan nagy számban jöttek fel, hogy a TÁBORTŰZ kezdett kicsi lenni. Ami persze azt jelentette, hogy a hangulat már meghaladta „az átlagosnál jobb szintet”. Vasárnap reggel a későn kelők már a falat ostromlók felszerelésének csilingelését, és az elszánt karbantartók kalapácsainak kopácsolását hallották. Az ösvények környéke megtisztítva, a falak beszállásai kitakarítva, a fémlépcsők visszahelyezve, a falakban a szögek és nittek nagy része átvizsgálva. Így aki túl későn kelt, annak már nem maradt semmi hasznos munka, csak a mászás.

Mindent egybevéve az idő csodás volt, a hangulat végig emelkedett, a mászás pedig nagyon PIPEC. 15 klubtársunk és a többi ismerős hálásan köszöni Pelikánnak a sikeres szervezést, valamint a Nemzeti Parknak a támogatást. Jövőre újra ugyanitt.

Addig is:

 „HEGYRE FEL MÁSZNI KELL”Csapajew
Huszár Gyula

E-mail Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Number of Comments:

Archívum

1990

AKTUÁLIS TANFOLYAMOK

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Elõzõ Következõ
Lavinatanfolyam

Lavinatanfolyam

A MAHOE tanfolyamot hirdet lavinával kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására, hegymászóknak, barlangosoknak, síelőknek és mindenkinek, aki a havas hegyekben jár. Helye: Magas-Tátra, Poprádi-tavi ház.Ideje: 2019. február 9. – 11-ig (2...

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Bárhová indulsz túrázni a hazai hegyeken kívül, előbb-utóbb havas, firnes, jeges terepre kerülsz. Itt már nem elegendő az az ismeretanyag, amit az alapfokú tanfolyamon szereztél. Itt már ismerni kell a...

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő tanfolyam

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő ta…

Ez egy kemény hegyi tanfolyam. Ide csak azok jelentkezését várjuk, akik már az alapfokú tanfolyamot elvégezték és már a tátrai téli tanfolyamon is túl vannak. Az egyhetes tanfolyam a svájci Fornó...

Tavaszi bejárós alapfokú hegymászó tanfolyam

Tavaszi bejárós alapfokú hegymászó tanfo…

Itt kezdődik a hegymászó pályafutásod! Ez az első lépés, hogy önálló hegymászó legyél. Az itt megszerzett ismeretek nélkülözhetetlenek, ha a hegyek között szeretnél túrázni, legyen szó akár via ferrata-ról, magashegyi...

NAPTÁR

Kövess minket a Facebookon is