magyar-hegymaszo-oktatok-2

MAHOE Évzáró Pontgyűjtő Verseny és Pók Találkozó 2013

Írta: 

Szombat reggel fél 9 körül a Cserkésztáborba érve megnyugodva állapítottuk meg, hogy már gyülekeznek a túrázni vágyók! Hat csapatnyi ember érzett elég erőt magában, hogy az esti dínom-dánom előtt kellően átmozgassa a bakancsát a Pilisben.

Csúsztatott rajttal, negyed 10-től kb. 10 percenként indítottuk útjára a versenyzőket. Ezután mi még kicsit élveztük a szervezőknek járó lazulást a klubszoba melegében, aztán magunkhoz vettük a gombagyűjtő kosarat és felkutattuk árkon-bokron át az őzláblelőhelyet! Természetesen a verseny tisztaságát is felügyeltük e tevékenységünk során :)

IMGP7810masolatLast Minute a Sashegyi Gábor-forrásnál

GOPR3279Póz Krotália-módra Chuck Norris padjánál :)

P1060235MGYB a létrán

A táv teljesítésére és a „kincsek” felkeresésére 6 órányi időt adtunk, ezért mi már kora délután visszavonultunk a táborba, hogy felkészülten, kipihenten várjuk a célba érkezőket. A mezőny elég szoros volt, ám sajnos idén sem kapott kellő figyelmet az a tény, hogy a késésért súlyos pontlevonás jár, és 30 perc után a pontszám a megadott képlet alapján nullázódik! A szabály az szabály, úgyhogy vérző szívvel, de igazságosan vonogattuk le a pontokat.

100 3184Konok Kanok a hídon

HPIM2692A Négyes Csapat a Meteorhoz érkezett

Köszönjük a csapatoknak a részvételt, gratulálunk Mindenkinek a szép teljesítményekért és örülünk, hogy felnőtt fejjel sem vetitek meg az efféle játékos-küzdelmes vetélkedést!

DSC00600CSK és Napóleon Kalapja


A teljesség igényével a csapatok:

1. helyezett, 82 pont: MGYB, avagy a Vörös Bor Szocialista Brigád – Judit, Gábor, István.
2. helyezett, 80 pont: Krotália – Bálint, Máté, Pali.
3. helyezett, 72 pont: A Négyes Csapat – Miki és Peti.
4. helyezett, 31 pont: Konok Kanok – Matyi, Peli, Tóni.
5. helyezett, 14 pont: Last Minute – Bea, Eszti, Patrik, Samu (47 pontot szereztek, mínusz a késés)
6. helyezett: CSK – Cinó Család és Pohl Család (74 pontjuk lett volna, ha nem késnek 35 percet...)


Az eredményhirdetés után Cinó értékelte az egyesületi évet a beküldött mászónaplók alapján. Elsőként szomorúan méltatta Kiss Peti abszolút első helyét. 2012-ben még mindannyian lelkesen tapsolva gratuláltunk Ifjú Titánunknak, idén sajnos Ő már nem lehetett velünk.

Sziklamászás kategóriában Héjja Bálint, Dékány Máté és Molnár Tibi nyerte el a dobogós helyeket. Magashegyi teljesítmények alapján a második-harmadik helyen Szlankó Zoli és Magdó Jani neve került említésre. Női kategóriában pedig Tangl Eszti, Huszár Judit és Sélley Éva lett a befutó.

Rajtuk kívül Cinó minden nevet és pontszámot ismertetett – azokét, akik összegyűjtötték és elküldték Neki az éves mászónaplójukat. Szerencsére elég sok név hangzott el, változatos úticélokkal, csúcsokkal, sziklafalakkal. Úgyhogy joggal gondolhatjuk, hogy egy népes, aktív emberekből álló csoport mozgatja a MAHOE vérkeringését!

Tangl Eszter

E-mail Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Number of Comments:

AKTUÁLIS TANFOLYAMOK

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Elõzõ Következõ
Lavinatanfolyam

Lavinatanfolyam

A MAHOE tanfolyamot hirdet lavinával kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására, hegymászóknak, barlangosoknak, síelőknek és mindenkinek, aki a havas hegyekben jár. Helye: Magas-Tátra, Poprádi-tavi ház.Ideje: 2019. február 9. – 11-ig (2...

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Bárhová indulsz túrázni a hazai hegyeken kívül, előbb-utóbb havas, firnes, jeges terepre kerülsz. Itt már nem elegendő az az ismeretanyag, amit az alapfokú tanfolyamon szereztél. Itt már ismerni kell a...

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő tanfolyam

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő ta…

Ez egy kemény hegyi tanfolyam. Ide csak azok jelentkezését várjuk, akik már az alapfokú tanfolyamot elvégezték és már a tátrai téli tanfolyamon is túl vannak. Az egyhetes tanfolyam a svájci Fornó...

Tavaszi bejárós alapfokú hegymászó tanfolyam

Tavaszi bejárós alapfokú hegymászó tanfo…

Itt kezdődik a hegymászó pályafutásod! Ez az első lépés, hogy önálló hegymászó legyél. Az itt megszerzett ismeretek nélkülözhetetlenek, ha a hegyek között szeretnél túrázni, legyen szó akár via ferrata-ról, magashegyi...

Archívum

2010

NAPTÁR

Kövess minket a Facebookon is