magyar-hegymaszo-oktatok-2

Tavaszi bejárós alapfokú sziklamászó tanfolyam

A tanfolyam bemutatása

Figyelem! A tanfolyam kezdése egy kicsit késik. Reményünk szerint húsvét után tudunk indulni. 

Itt kezdődik a hegymászó pályafutásod! Ez az első lépés, hogy önálló hegymászó legyél. Az itt megszerzett ismeretek nélkülözhetetlenek, ha a hegyek között szeretnél túrázni, legyen szó akár viaferrata-ról, magashegyi túrázásról, sziklamászásról vagy bármilyen más formájáról a hegymászásnak.

Először Budapest környéki mászóiskolákban később, ha jól megy, akár ausztriai, több kötélhosszas utakon ismerkedhetsz a hegymászás alapjaival.

A gyakorlati foglalkozások hétvégenként vannak, amiket szerda esténként 18-20:30 óráig elméleti előadások egészítenek ki. Ezért ez a tanfolyam elsősorban budapesti és környékbeli érdeklődőknek ajánlott. Megfelelő létszámú érdeklődő esetén, lehetőség van a hétköznapi gyakorlati oktatásra is. Idén az elméleti előadások szombati napon kezdődnek. Ezen a napon több előadást tartunk egymás után.

Egy oktatóra 4-6 tanuló jut. Ezek a kis oktatói csoportok önállóan mozognak. Ha egy csoport jobban halad a tanulásban, lehetőség van komolyabb mászóhelyek meglátogatására is. A tanfolyam ideje alatt, vizsgával együtt 9 gyakorlati és 7 elméleti foglalkozás lesz. A hétvégi napok száma ennél kicsit több, ezért vannak tartaléknapok is, rossz idő vagy más elfoglaltság esetére. A több napos hétvégéken (húsvét, május 1.) nem szoktunk oktatni, de az időpontokat lehet egyeztetni az oktatókkal. Arra készüljetek, hogy ha az időjárás nem szól bele, a tanfolyam első három hétvégéjén mind a két hétvégi napon lesznek foglalkozások. Azt szeretnénk kérni, hogy az első három hétvégén ne hiányozzatok, mert az ekkor elhangzó ismereteket utólag nehéz pótolni. A gyakorlati foglalkozások reggel 8-9-től délután 4-5-ig tartanak. 

A gyakorlati foglalkozások lehetséges menetrendje:
március 20. első és második elméleti foglakozás 9-14 óráig, felszerelés kiosztása
március 21. első gyakorlati foglalkozás
március 24. elméleti foglalkozás
március 27-28. gyakorlati foglalkozás
március 31. elméleti foglalkozás
április 3-5. húsvét, nem lesz foglakozás (tartalék idő)
április 7. elméleti foglalkozás
április 10-11. gyakorlati foglalkozás, sátrazós hétvége a Gerecsében, minden csoportnak
április 14. elméleti foglalkozás
április 17-18. gyakorlati foglalkozás
április 21. elméleti vizsga
április 24. gyakorlati foglalkozás
április 25. gyakorlati vizsga
 
Figyelem! Ez csak egy lehetséges menetrend. A tényleges programot a csoportok alakítják ki, az oktatójuk irányításával és az időjárás függvényében.

A tanfolyam anyaga:

  • Biztosítási rendszer kiépítése
   • Standépítés
   • Biztosítás
   • Köztesek elhelyezése
  • Csomók, bekötések
  • Ereszkedés
  • Mászástechnika
  • Mászás fizikája
  • Önmentés alapjai
  • Hegyi veszélyek
  • Időjárás
  • Elsősegélynyújtás
  • Hegymászó történelem

 

Út Bajótra

Ez a tanfolyam a Hegymászó Szövetség Oktatói Kollégiuma által elfogadott oktatási rendszer első állomása. A végén szövetségi vizsgabiztosok előtt lehet vizsgát tenni. Ezután nyílik lehetőséged a magashegyi előkészítő, valamint téli és nyári magashegyi tanfolyamok elvégzésére. Ha mindezeken túl vagy, olyan hegymászó lehet belőled, aki nem szorul mások segítségére a túrái lebonyolításában.

A vizsgára bocsátás feltételei:

  • Sikeres elméleti vizsga
  • Legalább 6 teljesített mászónap
  • Legalább 10 előre mászott út III-as nehézségben
  • Az oktatód ajánlása
  • Befizetett szövetségi tagdíj és vizsgadíj

Helyszín, felszerelés

A tanfolyam gyakorlati foglakozásait Budapest környéki mászóiskolákban tartjuk. Később, ha jól megy, akár ausztriai, több kötélhosszas utakon ismerkedhetsz a hegymászás alapjaival.

Az elméleti előadások a MAHOE klubhelységében lesznek szerda esténként, vizsgával együtt összesen 7 alkalommal. (Első alkalommal szombaton.)

Szükséges felszerelés:

  • Mászócipő (Erősen ajánlott a kényelmes méretű mászócipő. Ne higgyétek el a boltban, hogy több számmal kisebbnek kell lennie.)
  • hegymászósisak (biciklis, motoros sisak nem jó)
  • Beülő heveder
  • Kötél (két főre 1 db)
  • Karabinerek
   • 1 db HMS karabiner
   • 4 db normál karabiner
   • 4 db csavaros karabiner
  • 4 garn. expressz
  • Éksor (két főre 1 garn.)
  • Kötélgyűrűk
  • Hevederek
  • Ereszkedő, biztosító eszköz 

Saját felszerelés hiányában (cipő kivételével) ezeket kölcsönözni lehet. Kérjük az igényeket a jelentkezési lapon jelezni!

Ha nem ismered a fenti felszereléseket, jobban jársz, ha fölösleges vásárlás helyett először inkább bérled. A tanfolyam végére tudni fogod, hogy pontosan mire van szükséged.

Teljes felszerelés kölcsönzési díja a tanfolyam idejére: 15.000,-Ft (lehetőség van egyes tárgyak kölcsönzésére is.)

A fenti felszerelések szállításához szükség van egy 35-40 l-es hátizsákra is. (Reklámszatyor nem alkalmas.)

Igen érdekel, szeretnék jelentkezni! Árak, időpontok

A tanfolyamra a Jelentkezési lap kitöltésével és legalább az előleg befizetésével tudsz jelentkezni.

Ezt lehetőleg személyesen tedd meg az Egyesület klubjában szerda esténként 19:30-21:00 óra között (Váci út 19. a Boulder klub fölötti büfében).

Lehetőség van a jelentkezési lapot postán vagy e-mailben elküldeni, illetve a tanfolyam díját átutalni is:

Postacím: MAHOE 1098 Budapest, Börzsöny u. 10. II/10. 

E-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Számlaszám: 10700347 - 68780946-51100005

Átutaláskor a megjegyzés mezőben kérjük feltüntetni az összeg rendeltetését! Pénz befizetése nélkül a jelentkezést nem tudjuk figyelembe venni. Túljelentkezés esetén a jelentkezések sorrendje számít.

Figyelem! A vírushelyzet miatt jelenleg nem működik szerdánként a klub. Ezért a rendelet visszavonásáig csak levélben lehet ügyet intézni!

A tanfolyam vezetője:

Győri Attila

A tanfolyam időpontja:

Reményünk szerint 2021. április 10. - május 9. (Kezdés bizonytalan ideig csúsztatva!)
Vizsgával együtt 9 egész napos gyakorlati foglakozás hétvégéken és 7 elméleti foglalkozás szerda esténként 18:00-20:30-ig. (Első két elmélet szombaton lesz a klubban.)

Első találkozás: 2021. április 10-én 9:00-kor a klubban (Váci út 19. MOUNTEX ház, Bulder klub, a legfelső emeleti előadóterem.)
Első gyakorlati foglalkozás: 2021. április 11-én lesz. 

Jelentkezési és a teljes tanfolyamdíj befizetési határidő:

2021. április 07. 21:00, vagy a helyek betöltéséig.

A tanfolyam díja:

Teljes költség Előleg
2021. január 31-ig 77.000,- Ft. -
2021. január 31. után 81.000,- Ft. 40.000,- Ft

A tanfolyam díja tartalmazza az oktatási, szervezési költségeket és a MAHOE tagdíjat a 2021-es évre.

A tanfolyam díja nem tartalmazza a vizsgadíjat (4000 Ft), az MHSSZ szövetségi tagdíjat (3000 Ft), a mászóiskolákba történő utazás költségét, a felszerelés bérleti díját és biztosítás díját.

Balesetbiztosítást nem kötünk, de nem is követelmény. Ennek tudomásulvételéről mindenkinek nyilatkoznia kell.

Felhívjuk a jelentkezők figyelmét, hogy a tanfolyam első három gyakorlati oktatási hétvégéjén mindenképpen jelenjenek meg. Az anyag nagy része ekkor kerül leadásra, a későbbiekben a megtanult anyag mélyítése folyik. A tanfolyam elején a gyakorlatokról való hiányzás nehezen pótolható a vizsgáig.

A tanfolyam első három hétvégéjén szombat-vasárnapos elfoglaltságra kell számítani.

 

Hogyan lehet minket megtalálni személyesen?

A Váci út 19. (MOUNTEX ház) udvar felőli oldalán, a Bulder klub bejáratán kell bejönni. Itt egy beengedő rendszer van. A "BULDER" feliratú gomb megnyomásával bejutsz a lépcsőházba.

Ha a klubba jössz jelentkezni, az első emeleten a pult előtt elhaladva a galérián lévő büfébe kell jönni. Ott mindig megtalálsz bennünket szerda esténként 19:30-21:00 óra között. (Csak szerda esténként!)

Ha az elméleti előadásra jössz a tanfolyam kezdetén, akkor a lépcsőházban a legfelső emeleti előadóterembe kell menni. Itt találkozunk szerda este 17:30 órakor.

 

Tanfolyamdíj-visszatartási táblázat lemondás esetén

A tanfolyam kezdete előtt 30 napig

1000 Ft

A tanfolyam kezdete előtt 29-15 napig

a díj 40%-a

A tanfolyam kezdete előtt 14-06 napig

a díj 50%-a

A tanfolyam kezdte előtt 05-03 napig

a díj 75 %-a

A tanfolyam kezdte előtt 02-0 napig

a díj 100 %-a

 

 

Number of Comments:

AKTUÁLIS TANFOLYAMOK

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Elõzõ Következõ
Lavinaismereti tanfolyam

Lavinaismereti tanfolyam

A MAHOE tanfolyamot hirdet lavinával kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására, hegymászóknak, barlangosoknak, síelőknek és mindenkinek, aki a havas hegyekben jár. Helye: Magas-Tátra, Poprádi-tavi ház.Ideje: 2021. március 13 – március 15-ig...

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Figyelem! A program megrendezése az aktuális vírushelyzettől függ. Elmaradás esetén a befizetett előleget teljes egészében visszafizetjük. Bárhová indulsz túrázni a hazai hegyeken kívül, előbb-utóbb havas, firnes, jeges terepre kerülsz. Itt már...

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő tanfolyam

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő ta…

Figyelem! Ez a tanfolyam idén, a vírushelyzet miatt elmarad! Ez egy kemény hegyi tanfolyam. Ide csak azok jelentkezését várjuk, akik már az alapfokú tanfolyamot elvégezték és már a tátrai téli tanfolyamon is...

Tavaszi bejárós alapfokú sziklamászó tanfolyam

Tavaszi bejárós alapfokú sziklamászó tan…

Figyelem! A tanfolyam kezdése egy kicsit késik. Reményünk szerint húsvét után tudunk indulni.  Itt kezdődik a hegymászó pályafutásod! Ez az első lépés, hogy önálló hegymászó legyél. Az itt megszerzett ismeretek nélkülözhetetlenek,...

NAPTÁR

Kövess minket a Facebookon is