magyar-hegymaszo-oktatok-2

Tavaszi és őszi bejárós sziklamászó (SzM-1) tanfolyam

Figyelem! A program megrendezése az aktuális vírushelyzettől függ. Lehet, hogy egy kicsit később indul vagy elmarad. Elmaradás esetén a befizetett összegeket teljes egészében visszafizetjük.

Sokan szeretnek sziklát mászni de mindenki számára ajánlatos ezt a sportot az alapoknál kezdeni. A sportmászás egyrészről lehetőséget ad a mozgásforma elsajátítására, másrészről kitűnő felkészülés a további hegymászó célok eléréséhez. Ezen kívül a sziklamászásnak egy önálló és talán legnépszerűbb ága.

Ezen a tanfolyamon a mászótechnika mellett a biztosítás alapjait lehet megtanulni. Nem kell önállóan biztosítási pontokat kiépíteni. A sziklafalban elhelyezett eszközöket kell használni. A tanfolyam végére el lehet érni a III-VI-os (4a-5c) nehézségű nittelt utak biztonságos előremászását.

A gyakorlati foglalkozások hétvégenként Budapest környéki és egyéb magyarországi mászóiskolákban lesznek. Ezt egészítik ki szerda esténként 18-20:30 óráig elméleti előadások, melyeket a Váci úti klubunkban tartunk. Ezért ez a tanfolyam elsősorban budapesti és környékbeli érdeklődőknek ajánlott.  Idén tavasszal az elméleti előadások szombati napon kezdődnek. Ezen a napon több előadást tartunk egymás után.

A tanfolyamon egy oktatóra 4-6 tanuló jut. Ezek a kis oktatói csoportok önállóan mozognak. Ha egy csoport jobban halad a tanulásban, lehetőség van komolyabb mászóhelyek meglátogatására is. A tanfolyam ideje alatt  5 gyakorlati és 4 elméleti foglalkozás lesz. Húsvétkor nem tervezünk oktatást, de ha rossz idő miatt elmarad foglalkozás, ekkor tudjuk pótolni. Az időpontokat lehet egyeztetni az oktatókkal. Arra készüljetek, hogy hétvégenként mind a két napon lesznek foglalkozások. A gyakorlati foglalkozások reggel 8-9-től délután 4-5-ig tartanak. 

A tanfolyam anyaga:

 • Biztosítási rendszer kiépítése
 • Sportmászó standok építése
 • Sportmászó biztosítás
 • Köztesek elhelyezése
 • Csomók, bekötések
 • Ereszkedés
 • Mászástechnika
 • Mászás fizikája
 • Eszköz ismeret, felszerelés vásárlása

Ez a tanfolyam a Hegymászó Szövetség Oktatói Kollégiuma által javasolt belépő szint. Nem zárul vizsgával. Ezután lehetőséged nyílik további szinteket teljesíteni. Ha a további szinteket is teljesítetted, olyan hegymászó lehet belőled, aki nem szorul mások segítségére a túrái lebonyolításában.

  Helyszín, felszerelés

A tanfolyam gyakorlati foglakozásait Budapest környéki mászóiskolákban tartjuk. Később, ha jól megy, akár ausztriai, több kötélhosszas utakon ismerkedhetsz a hegymászás alapjaival.

Az elméleti előadások a MAHOE klubhelységében lesznek, szerda esténként 18-20:30-ig. Kivéve a tavaszi tanfolyamot, ahol az első előadások szomaton lesznek.

Szükséges felszerelés:

 • Mászócipő (Erősen ajánlott a kényelmes méretű cipő. Nehiggyétek el a boltban, hogy több számmal kisebbnek kell lennie.)
 • szikamászó sisak (biciklis, motoros sisak nem jó)
 • Beülőheveder
 • magnéziazsák
 • Kötél (két főre 1 db)

Karabinerek

 • 3-4 db offset-D csavaros karabiner
 • 4-7 garn. expressz
 • Hevedergyűrűk (1db. 120-as, 1 db. 60-as, lehetőleg poliamid)
 • 1 db. 5,5 mm kevlár pruszikgyűrű
 • Biztosító lapka, csavaros (lehetőleg elfordulás gátlós) katabinerrel 

Saját felszerelés hiányában (cipő, magnéziazsák kivételével) ezeket kölcsönözni lehet. Kérjük az igényeket a jelentkezési lapon jelezni!

Ha nem ismered a fenti felszereléseket, jobban jársz, ha fölösleges vásárlás helyett először inkább béreled. A tanfolyam végére tudni fogod, hogy pontosan mire van szükséged.

Teljes felszerelés kölcsönzési díja a tanfolyam idejére: 11.000,- Ft. (lehetőség van egyes tárgyak kölcsönzésére is.)

A fenti felszerelések szállításához szükség van egy 35-40 l-es hátizsákra is. (Reklámszatyor nem alkalmas.)

 Igen érdekel, szeretnék jelentkezni! Árak, időpontok

A tanfolyamra a Jelentkezési lap kitöltésével és legalább az előleg befizetésével tudsz jelentkezni.

Ezt lehetőleg személyesen tedd meg az Egyesület klubjában szerda esténként 19:30-21:00 óra között (Váci út 19. a Boulder klub fölötti büfében).

Lehetőség van a jelentkezési lapot postán vagy e-mailben elküldeni, illetve a tanfolyam díját átutalni is:

Postacím: MAHOE 1098 Budapest, Börzsöny u. 10. II/10. 

E-mail cím:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Számlaszám: 10700347 - 68780946-51100005

Átutaláskor a megjegyzés mezőben kérjük feltüntetni az összeg rendeltetését! Pénz befizetése nélkül a jelentkezést nem tudjuk figyelembe venni. Túljelentkezés esetén a jelentkezések sorrendje számít.

Figyelem! A vírushelyzet miatt jelenleg nem működik szerdánként a klub. Ezért a rendelet visszavonásáig csak levélben lehet ügyet intézni!

A tanfolyamok vezetője:

Bódis Pál


A tanfolyamok időpontja:

2021. március 20. - április 11.

2021. szeptember 8. - szeptember19. 


5 egész napos gyakorlati foglakozás hétvégéken és 4 elméleti foglalkozás szerda esténként 18:00-20:30-ig. Kivéve a tavaszi tanfolyamot, ahol az első előadások szomaton lesznek.
Első találkozás tavasszal: 2021. március 20-án 9.00-kor a MAHOE klubhelyiségében, a legfelső emeleti előadóteremben.
Első gyakorlati foglalkozás: 2021. március 21-én.

Első találkozás ősszel: 2021. szeptember 8-án 18.00-kor a MAHOE klubhelyiségében, a legfelső emeleti előadóteremben.
Első gyakorlati foglalkozás: 2021. szeptember 11-én.

Jelentkezési és a teljes tanfolyamdíj befizetési határidő:
Tavasszal:
2021. március 3. 21:00

Ősszel:

2021 . augusztus 18.

A tanfolyam díja:

Tavasszal: Teljes költség Előleg
2021. január 31-ig 54.000,- Ft. -
2021. január 31. után 58.000,- Ft. 25.000,- Ft
 Ősszel:  
2021. július 7-ig 54.000,- Ft. -
2021. július 7. után 58.000,- Ft. 25.000,- Ft

A tanfolyam díja tartalmazza az oktatási, szervezési költségeket és a MAHOE tagdíjat a 2021-es évre.

A tanfolyam díja nem tartalmazza a mászóiskolákba történő utazás költségét, a felszerelés bérleti díját és biztosítás díját.Balesetbiztosítást nem kötünk, de nem is követelmény. Ennek tudomásulvételéről mindenkinek nyilatkoznia kell.


A tanfolyam gyakorlati foglalkozásain szombat-vasárnapos elfoglaltságra kell számítani.

 

Hogyan lehet minket megtalálni személyesen?

A Váci út 19. (MOUNTEX ház) udvar felőli oldalán, a Bulder klub bejáratán kell bejönni. Itt egy beengedő rendszer van. A "BULDER" feliratú gomb megnyomásával bejutsz a lépcsőházba.

Ha a klubba jössz jelentkezni, az első emeleten a pult előtt elhaladva a galérián lévő büfébe kell jönni. Ott mindig megtalálsz bennünket szerda esténként 19:30-21:00 óra között. (Csak szerda esténként!)

Ha az elméleti előadásra jössz a tanfolyam kezdetén, akkor a lépcsőházban a legfelső emeleti előadóterembe kell menni. Itt találkozunk szerda este 17:30 órakor.

 

Tanfolyamdíj-visszatartási táblázat lemondás esetén

A tanfolyam kezdete előtt 30 napig

1000 Ft

A tanfolyam kezdete előtt 29-15 napig

a díj 40%-a

A tanfolyam kezdete előtt 14-06 napig

a díj 50%-a

A tanfolyam kezdete előtt 05-03 napig

a díj 75 %-a

A tanfolyam kezdete előtt 02-0 napig

a díj 100 %-a 

 

 

Number of Comments:

AKTUÁLIS TANFOLYAMOK

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Elõzõ Következõ
Lavinaismereti tanfolyam

Lavinaismereti tanfolyam

A MAHOE tanfolyamot hirdet lavinával kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására, hegymászóknak, barlangosoknak, síelőknek és mindenkinek, aki a havas hegyekben jár. Helye: Magas-Tátra, Poprádi-tavi ház.Ideje: 2021. március 13 – március 15-ig...

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Figyelem! A program megrendezése az aktuális vírushelyzettől függ. Elmaradás esetén a befizetett előleget teljes egészében visszafizetjük. Bárhová indulsz túrázni a hazai hegyeken kívül, előbb-utóbb havas, firnes, jeges terepre kerülsz. Itt már...

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő tanfolyam

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő ta…

Figyelem! Ez a tanfolyam idén, a vírushelyzet miatt elmarad! Ez egy kemény hegyi tanfolyam. Ide csak azok jelentkezését várjuk, akik már az alapfokú tanfolyamot elvégezték és már a tátrai téli tanfolyamon is...

Tavaszi bejárós alapfokú sziklamászó tanfolyam

Tavaszi bejárós alapfokú sziklamászó tan…

Figyelem! A program megrendezése az aktuális vírushelyzettől függ. Lehet, hogy egy kicsit később indul vagy elmarad. Elmaradás esetén a befizetett összegeket teljes egészében visszafizetjük. Itt kezdődik a hegymászó pályafutásod! Ez az...

NAPTÁR

Kövess minket a Facebookon is