magyar-hegymaszo-oktatok-2

Tavaszi bejárós sziklamászó (SzM-1) tanfolyam

Sokan szeretnek sziklát mászni és mindenki számára ajánlatos ezt a sportot az alapoknál kezdeni. A sportmászás egyrészről lehetőséget ad a mozgásforma elsajátítására, másrészről kitűnő felkészülés a további hegymászó célok eléréséhez. Ezen kívül a sziklamászásnak egy önálló és talán legnépszerűbb ága.

Ezen a tanfolyamon a biztosítás alapjait kell megtanulni. Nem kell önállóan biztosítási pontokat kiépíteni, a sziklafalban elhelyezett eszközöket kell használni. A tanfolyam végére el lehet érni a III-VI-os (4a-5c) nehézségű nittelt utak biztonságos előremászását.

A gyakorlati foglalkozások hétvégenként Budapest környéki és egyéb magyarországi mászóiskolákban lesznek. Ezt egészítik ki szerda esténként 18-20:30 óráig elméleti előadások, melyeket a Váci úti klubunkban tartunk. Ezért ez a tanfolyam elsősorban budapesti és környékbeli érdeklődőknek ajánlott. 

A tanfolyamon egy oktatóra 4-6 tanuló jut. Ezek a kis oktatói csoportok önállóan mozognak. Ha egy csoport jobban halad a tanulásban, lehetőség van komolyabb mászóhelyek meglátogatására is. A tanfolyam ideje alatt  5 gyakorlati és 4 elméleti foglalkozás lesz. Húsvétkor nem tervezünk oktatást, de ha rossz idő miatt elmarad foglalkozás, ekkor tudjuk pótolni. Az időpontokat lehet egyeztetni az oktatókkal. Arra készüljetek, hogy hétvégenként mind a két napon lesznek foglalkozások. A gyakorlati foglalkozások reggel 8-9-től délután 4-5-ig tartanak. 

A tanfolyam anyaga:

 • Biztosítási rendszer kiépítése
 • Sportmászó standok építése
 • Sportmászó biztosítás
 • Köztesek elhelyezése
 • Csomók, bekötések
 • Ereszkedés
 • Mászástechnika
 • Mászás fizikája
 • Eszköz ismeret, felszerelés vásárlása

Ez a tanfolyam a Hegymászó Szövetség Oktatói Kollégiuma által javasolt belépő szint. Nem zárul vizsgával. Ezután lehetőséged nyílik további szinteket teljesíteni. Ha a további szinteket is teljesítetted, olyan hegymászó lehet belőled, aki nem szorul mások segítségére a túrái lebonyolításában.

  Helyszín, felszerelés

A tanfolyam gyakorlati foglakozásait Budapest környéki mászóiskolákban tartjuk. Később, ha jól megy, akár ausztriai, több kötélhosszas utakon ismerkedhetsz a hegymászás alapjaival.

Az elméleti előadások a MAHOE klubhelységében lesznek, szerda esténként 18-20:30-ig. 

Szükséges felszerelés:

 • Mászócipő (Erősen ajánlott a kényelmes méretű cipő. Nehiggyétek el a boltban, hogy több számmal kisebbnek kell lennie.)
 • Y szíjas sisak (biciklis, motoros sisak nem jó)
 • Beülőheveder
 • Kötél (két főre 1 db)

Karabinerek

 • 1 db HMS karabiner
 • 4 db csavaros karabiner
 • 4 garn. expressz
 • Kötélgyűrűk
 • Ereszkedő, biztosító eszköz 

Saját felszerelés hiányában (cipő kivételével) ezeket kölcsönözni lehet. Kérjük az igényeket a jelentkezési lapon jelezni!

Ha nem ismered a fenti felszereléseket, jobban jársz, ha fölösleges vásárlás helyett először inkább béreled. A tanfolyam végére tudni fogod, hogy pontosan mire van szükséged.

Teljes felszerelés kölcsönzési díja a tanfolyam idejére: 10.000,- Ft. (lehetőség van egyes tárgyak kölcsönzésére is.)

A fenti felszerelések szállításához szükség van egy 35-40 l-es hátizsákra is. (Reklámszatyor nem alkalmas.)

 Igen érdekel, szeretnék jelentkezni! Árak, időpontok

A tanfolyamra a Jelentkezési lap kitöltésével és legalább az előleg befizetésével tudsz jelentkezni.

Ezt lehetőleg személyesen tedd meg az Egyesület klubjában szerda esténként 19:30-21:00 óra között (Váci út 19. a Boulder klub fölötti büfében).

Lehetőség van a jelentkezési lapot postán vagy e-mailben elküldeni, illetve a tanfolyam díját átutalni is:

Postacím: MAHOE 1098 Budapest, Börzsöny u. 10. II/10. 

E-mail cím:  Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Számlaszám: 10700347 - 68780946-51100005

Átutaláskor a megjegyzés mezőben kérjük feltüntetni az összeg rendeltetését! Pénz befizetése nélkül a jelentkezést nem tudjuk figyelembe venni. Túljelentkezés esetén a jelentkezések sorrendje számít.A tanfolyam vezetője:

Győri AttilaA tanfolyam időpontja:

2020. március 25. - április 18.
5 egész napos gyakorlati foglakozás hétvégéken és 4 elméleti foglalkozás szerda esténként 18:00-20:30-ig
Első találkozás: 2020. március 25-én 17.30-kor a MAHOE klubhelyiségében, a legfelső emeleti előadóteremben.
Első gyakorlati foglalkozás: 2020. március 28-án.

Jelentkezési és a teljes tanfolyamdíj befizetési határidő:

2020. március 11. 21:00A tanfolyam díja:

Teljes költség Előleg
2020. január 31-ig 44.000,- Ft. -
2020. január 31. után 48.000,- Ft. 25.000,- Ft

A tanfolyam díja tartalmazza az oktatási, szervezési költségeket és a MAHOE tagdíjat a 2020-as évre.

A tanfolyam díja nem tartalmazza a mászóiskolákba történő utazás költségét, a felszerelés bérleti díját és biztosítás díját.Balesetbiztosítást nem kötünk. Ennek tudomásulvételéről mindenkinek nyilatkoznia kell.


A tanfolyam gyakorlati foglalkozásain szombat-vasárnapos elfoglaltságra kell számítani, de elegendő érdeklődő esetén a hétközbeni oktatás is megszervezhető.

 

Hogyan lehet minket megtalálni személyesen?

A Váci út 19. (MOUNTEX ház) udvar felőli oldalán, a Bulder klub bejáratán kell bejönni. Itt egy beengedő rendszer van. A "BULDER" feliratú gomb megnyomásával bejutsz a lépcsőházba.

Ha a klubba jössz jelentkezni, az első emeleten a pult előtt elhaladva a galérián lévő büfébe kell jönni. Ott mindig megtalálsz bennünket szerda esténként 19:30-21:00 óra között. (Csak szerda esténként!)

Ha az elméleti előadásra jössz a tanfolyam kezdetén, akkor a lépcsőházban a legfelső emeleti előadóterembe kell menni. Itt találkozunk szerda este 17:30 órakor.

 

Tanfolyamdíj-visszatartási táblázat lemondás esetén

A tanfolyam kezdete előtt 30 napig

1000 Ft

A tanfolyam kezdete előtt 29-15 napig

a díj 40%-a

A tanfolyam kezdete előtt 14-06 napig

a díj 50%-a

A tanfolyam kezdete előtt 05-03 napig

a díj 75 %-a

A tanfolyam kezdete előtt 02-0 napig

a díj 100 %-a 

 

 

Number of Comments:

AKTUÁLIS TANFOLYAMOK

 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
Elõzõ Következõ
Lavinaismereti tanfolyam

Lavinaismereti tanfolyam

A MAHOE tanfolyamot hirdet lavinával kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására, hegymászóknak, barlangosoknak, síelőknek és mindenkinek, aki a havas hegyekben jár. Helye: Magas-Tátra, Poprádi-tavi ház.Ideje: 2020. február 22. – 24-ig (2...

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Sajnos a helyek elfogytak. Nem tudunk több jelentkezőt elfogadni! Bárhová indulsz túrázni a hazai hegyeken kívül, előbb-utóbb havas, firnes, jeges terepre kerülsz. Itt már nem elegendő az az ismeretanyag, amit az...

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő tanfolyam

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő ta…

Ez egy kemény hegyi tanfolyam. Ide csak azok jelentkezését várjuk, akik már az alapfokú tanfolyamot elvégezték és már a tátrai téli tanfolyamon is túl vannak. Az egyhetes tanfolyam a svájci Fornó...

Tavaszi bejárós alapfokú sziklamászó tanfolyam

Tavaszi bejárós alapfokú sziklamászó tan…

Figyelem, pótjelentkezési lehetőség! A járványhelyzet miatt késve indul a tavaszi tanfolyam. Vannak, akiknek nem jó a megváltozott időpont, ezért felszabadultak helyek. Lehetőség van még a jelentkezésre. Pontos részletekért keress minket. Itt kezdődik a...

NAPTÁR

Kövess minket a Facebookon is