magyar-hegymaszo-oktatok-2

Egyesületi Tátra túra

Egyesületi szinten kissé kezd elhanyagolódni a Magas Tátra, úgyhogy úgy döntöttünk, ha az időjárás engedi, Október 23-26.-ig szépítünk rajta.
 
Tehát Októberben Egyesületi Tátra túra!!
 
Helyszín a Zöld-tavi ház.
Szállás:
matraclágerben 8EUR/fő/éj
Szobában 15EUR/fő/éj
Félpanzió 15EUR/fő/nap
 
Szállásfoglalásban segítünk, ennek pontos menetéről majd később írok!
 
És akkor pár szó a mászási lehetőségekről:
 
A völgyet körbevevő falak rengeteg lehetőséget nyújtanak, szinte minden stílusban, minden fokozatban.
Akik nem szeretnének mászni, azok túrázhatnak. Turistaúton elérhető csúcs a Fehér-tavi csúcs (Jahnaci stit). Ezenkívül jelzetlen ösvényen megmászható a:
Papirusz csúcs (Cierny stit)
 
Könnyedebb gerincmászással kecsegtet a Karbunkulus gerinc. És akik bírják a koránkelést a sok gyaloglást és a hosszú fárasztó napokat, azoknak a Villa gerinc is elérhető (beszállás a házból kb. 3-4h) Ezen kívül a völgyzárlatot képező Zöld-tavi koszorú is szép mászás. (galéria)
 
Ezen kívül rengeteg sziklamászó útvonal van a völgyben. A Tatry.nfo.sk oldalon nézegethetitek őket. Magyar nyelvű leírásokat a völgyről ITT találtok.
 
Ajánlanám a Zerge falon a Könyv (V) és a Cepelát (VI) utat. A kissé sportosabb mászóknak a Korosvoldov tanec-et (VII)
A Papirus toronyra szinte mindegyik út nagyon jó kövön vezet! A Karbunulus tornyon a nehéz utak helyszíne. A toronyra vezető könnyebb utak közül A Halál a Vegetáriánusokra és az Illner Rülke utat ajánlanám. Akik nagyon kemények, azok szabadon kimászhatják a Pochyly utat (VIII) illetve akik szeretnének egy könnyedebbet trepnizni, azok is. Az utat nittekkel tették biztonságosabbá, így nyugodtan lehet vele próbálkozni!
A Vörös-tavi toronyra én még nem másztam, de többen igen, vannak azon is szép utak!
 
A Wéber északi falát szerintem nyáron fenntartással kell kezelni. A könnyebb III-IV-es utakról én mindenkit lebeszélnék. A legtöbbje omlós. A Sztanyiszlawski kéménnyel ugyancsak ez a helyzet. Népszerűsége ellenére nyáron szerintem nem túl jó. De persze nem muszáj egyetérteni velem :) A nehéz utak közül van pár ígéretes, lehet nézegetni!
 
Íme egy kis kedvcsináló a túrához!
 
Az esemény a facebookon is elérhető
 
Gyertek el minél többen, másszatok minél több utat, esténként pedig igyatok minél több sört :)
 
Number of Comments:

AKTUÁLIS TANFOLYAMOK

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Elõzõ Következõ
Lavinaismereti tanfolyam

Lavinaismereti tanfolyam

A MAHOE tanfolyamot hirdet lavinával kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására, hegymászóknak, barlangosoknak, síelőknek és mindenkinek, aki a havas hegyekben jár. Helye: Magas-Tátra, Poprádi-tavi ház.Ideje: 2021. március 13 – március 15-ig...

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Figyelem! A program megrendezése az aktuális vírushelyzettől függ. Elmaradás esetén a befizetett előleget teljes egészében visszafizetjük. Bárhová indulsz túrázni a hazai hegyeken kívül, előbb-utóbb havas, firnes, jeges terepre kerülsz. Itt már...

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő tanfolyam

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő ta…

Figyelem! Ez a tanfolyam idén, a vírushelyzet miatt elmarad! Ez egy kemény hegyi tanfolyam. Ide csak azok jelentkezését várjuk, akik már az alapfokú tanfolyamot elvégezték és már a tátrai téli tanfolyamon is...

Tavaszi bejárós alapfokú sziklamászó tanfolyam

Tavaszi bejárós alapfokú sziklamászó tan…

Figyelem! A tanfolyam kezdése egy kicsit késik. Reményünk szerint húsvét után tudunk indulni.  Itt kezdődik a hegymászó pályafutásod! Ez az első lépés, hogy önálló hegymászó legyél. Az itt megszerzett ismeretek nélkülözhetetlenek,...

Archívum

NAPTÁR

Kövess minket a Facebookon is