magyar-hegymaszo-oktatok-2

MAHOE Évzáró Pontgyűjtő Verseny és Pók Találkozó 2013

Írta: 

Szombat reggel fél 9 körül a Cserkésztáborba érve megnyugodva állapítottuk meg, hogy már gyülekeznek a túrázni vágyók! Hat csapatnyi ember érzett elég erőt magában, hogy az esti dínom-dánom előtt kellően átmozgassa a bakancsát a Pilisben.

Csúsztatott rajttal, negyed 10-től kb. 10 percenként indítottuk útjára a versenyzőket. Ezután mi még kicsit élveztük a szervezőknek járó lazulást a klubszoba melegében, aztán magunkhoz vettük a gombagyűjtő kosarat és felkutattuk árkon-bokron át az őzláblelőhelyet! Természetesen a verseny tisztaságát is felügyeltük e tevékenységünk során :)

IMGP7810masolatLast Minute a Sashegyi Gábor-forrásnál

GOPR3279Póz Krotália-módra Chuck Norris padjánál :)

P1060235MGYB a létrán

A táv teljesítésére és a „kincsek” felkeresésére 6 órányi időt adtunk, ezért mi már kora délután visszavonultunk a táborba, hogy felkészülten, kipihenten várjuk a célba érkezőket. A mezőny elég szoros volt, ám sajnos idén sem kapott kellő figyelmet az a tény, hogy a késésért súlyos pontlevonás jár, és 30 perc után a pontszám a megadott képlet alapján nullázódik! A szabály az szabály, úgyhogy vérző szívvel, de igazságosan vonogattuk le a pontokat.

100 3184Konok Kanok a hídon

HPIM2692A Négyes Csapat a Meteorhoz érkezett

Köszönjük a csapatoknak a részvételt, gratulálunk Mindenkinek a szép teljesítményekért és örülünk, hogy felnőtt fejjel sem vetitek meg az efféle játékos-küzdelmes vetélkedést!

DSC00600CSK és Napóleon Kalapja


A teljesség igényével a csapatok:

1. helyezett, 82 pont: MGYB, avagy a Vörös Bor Szocialista Brigád – Judit, Gábor, István.
2. helyezett, 80 pont: Krotália – Bálint, Máté, Pali.
3. helyezett, 72 pont: A Négyes Csapat – Miki és Peti.
4. helyezett, 31 pont: Konok Kanok – Matyi, Peli, Tóni.
5. helyezett, 14 pont: Last Minute – Bea, Eszti, Patrik, Samu (47 pontot szereztek, mínusz a késés)
6. helyezett: CSK – Cinó Család és Pohl Család (74 pontjuk lett volna, ha nem késnek 35 percet...)


Az eredményhirdetés után Cinó értékelte az egyesületi évet a beküldött mászónaplók alapján. Elsőként szomorúan méltatta Kiss Peti abszolút első helyét. 2012-ben még mindannyian lelkesen tapsolva gratuláltunk Ifjú Titánunknak, idén sajnos Ő már nem lehetett velünk.

Sziklamászás kategóriában Héjja Bálint, Dékány Máté és Molnár Tibi nyerte el a dobogós helyeket. Magashegyi teljesítmények alapján a második-harmadik helyen Szlankó Zoli és Magdó Jani neve került említésre. Női kategóriában pedig Tangl Eszti, Huszár Judit és Sélley Éva lett a befutó.

Rajtuk kívül Cinó minden nevet és pontszámot ismertetett – azokét, akik összegyűjtötték és elküldték Neki az éves mászónaplójukat. Szerencsére elég sok név hangzott el, változatos úticélokkal, csúcsokkal, sziklafalakkal. Úgyhogy joggal gondolhatjuk, hogy egy népes, aktív emberekből álló csoport mozgatja a MAHOE vérkeringését!

Tangl Eszter

E-mail Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Number of Comments:

AKTUÁLIS TANFOLYAMOK

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Elõzõ Következõ
Lavinaismereti tanfolyam

Lavinaismereti tanfolyam

A MAHOE tanfolyamot hirdet lavinával kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására, hegymászóknak, barlangosoknak, síelőknek és mindenkinek, aki a havas hegyekben jár. Helye: Magas-Tátra, Poprádi-tavi ház.Ideje: 2021. március 13 – március 15-ig...

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Figyelem! A program megrendezése az aktuális vírushelyzettől függ. Elmaradás esetén a befizetett előleget teljes egészében visszafizetjük. Bárhová indulsz túrázni a hazai hegyeken kívül, előbb-utóbb havas, firnes, jeges terepre kerülsz. Itt már...

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő tanfolyam

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő ta…

Figyelem! Ez a tanfolyam idén, a vírushelyzet miatt elmarad! Ez egy kemény hegyi tanfolyam. Ide csak azok jelentkezését várjuk, akik már az alapfokú tanfolyamot elvégezték és már a tátrai téli tanfolyamon is...

Tavaszi bejárós alapfokú sziklamászó tanfolyam

Tavaszi bejárós alapfokú sziklamászó tan…

Figyelem! A tanfolyam kezdése egy kicsit késik. Reményünk szerint húsvét után tudunk indulni.  Itt kezdődik a hegymászó pályafutásod! Ez az első lépés, hogy önálló hegymászó legyél. Az itt megszerzett ismeretek nélkülözhetetlenek,...

Archívum

2010

NAPTÁR

Kövess minket a Facebookon is