magyar-hegymaszo-oktatok-2

MAHOE Évzáró Kincskereső Verseny 2012

Írta: 

Ki ne hallott volna már a hagyományos decemberi Pók-találkozóról, utolsó Dülferről, forraltboros-bográcsgulyásos-zenés-táncos MAHOE mulatságról? 2012-ben egy kis újítással még színesebbé akartuk varázsolni ezt az eseményt. Sokat törtük a fejünket, hogy mi is lesz a tökéletes bulielőzetes, ami több embert kimozdít otthonról. Végül egy játékos tájékozódási pontkereső túrára invitáltuk az egyesületi tagokat a Pilisbe.
A hosszas előkészületek során gyakran kérdezgettük egymástól: szerinted sokan eljönnek? Vajon nem lesz-e túl könnyű a tapasztalt teljesítménytúrázóknak, vagy túl nehéz a kezdőknek? Négyszer jártunk a terepen, térképeztünk, kincseket helyeztünk el, kérdéseket találtunk ki, fotóztunk, dokumentáltunk, útvonalat szerkesztettünk, plakátot és oklevelet készítettünk, versenykiírást küldtünk ki. Azt hiszem, jobban izgultunk, mint a nevező csapatok :)

Szerencsére jópáran jelezték részvételi szándékukat egy héttel a túra előtt, aminek köszönhetően kezdtük elhinni, hogy ez tényleg sokakat fog megmozgatni! Az évzáró buli napján már hajnalban kiautóztunk Csobánkára, elhelyeztük a térképeket és feladatsorokat, elvégeztük az utolsó simításokat, percíz pontos tervezéssel és tökéletes időzítéssel. A Cserkésztáborba visszaérve konstatáltuk, hogy nem kevesebb, mint 21 fő + egy kutyus várja, hogy elindulhasson a versenyen! Hét csapat alakult, Judit gyors eligazítása után mindenki kihúzta az első pontot, s már fel is vették a nyúlcipőt meg a kamáslit. Mi sem tétlenkedtünk, miután kiürült a terem. Kedélyesen megreggeliztünk, s útnak eredtünk, hogy felügyeljük a verseny szabályosságát. Útközben több csapattal találkoztunk, próbáltuk őket megviccelni, elterelni az útról, de nagyon dörzsöltek voltak és elszántak, nem hagyták magukat behúzni a csőbe :)

Később visszavonultunk egy forró kakaó / forralt bor mellé az Oszoly büfé melegébe, hiszen mi mégiscsak szervezők vagyunk, jártunk már eleget kint a terepen :) Aztán szép lassan visszasétáltunk a táborba, várni a beérkező versenyzőket. Hamarosan jöttek is a kipirult, kicsit megfáradt emberek, feladatlapokkal, bónuszokkal, élményekkel. Gyors összesítés után nem halogattuk sokáig az eredményhirdetést sem. Az első három helyezett pezsgővel, csokoládéval és egy kis-szériás saját tervezésű oklevéllel lett gazdagabb, de a nem dobogós csapatok felé is minden elismerésem, hiszen derekasan eltöltötték a napot a kincsek felkutatásával.

Még egyszer gratulálok hát minden csapatnak (nem beérkezési, hanem nevezési sorrendben): a Merev tagok-nak, a Diktátor-nak, a Gallér-nak, az Unitér-nek, a Kutyások-nak, a Kutyafalká-nak és Pető Sanyi mini-csapatának. Köszönöm a magam és szervezőtársaim nevében, hogy eljöttetek!

A szervezők:
Judit, Gyuszi, Réka, Ádám, Eszti

Tangl Eszter

E-mail Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Number of Comments:

AKTUÁLIS TANFOLYAMOK

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
Elõzõ Következõ
Lavinaismereti tanfolyam

Lavinaismereti tanfolyam

A MAHOE tanfolyamot hirdet lavinával kapcsolatos elméleti és gyakorlati ismeretek elsajátítására, hegymászóknak, barlangosoknak, síelőknek és mindenkinek, aki a havas hegyekben jár. Helye: Magas-Tátra, Poprádi-tavi ház.Ideje: 2021. március 13 – március 15-ig...

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Téli alpesi hegymászó tanfolyam

Figyelem! A program megrendezése az aktuális vírushelyzettől függ. Elmaradás esetén a befizetett előleget teljes egészében visszafizetjük. Bárhová indulsz túrázni a hazai hegyeken kívül, előbb-utóbb havas, firnes, jeges terepre kerülsz. Itt már...

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő tanfolyam

Gleccserjáró és expedíciós előkészítő ta…

Figyelem! Ez a tanfolyam idén, a vírushelyzet miatt elmarad! Ez egy kemény hegyi tanfolyam. Ide csak azok jelentkezését várjuk, akik már az alapfokú tanfolyamot elvégezték és már a tátrai téli tanfolyamon is...

Tavaszi bejárós alapfokú sziklamászó tanfolyam

Tavaszi bejárós alapfokú sziklamászó tan…

Figyelem! A tanfolyam kezdése egy kicsit késik. Reményünk szerint húsvét után tudunk indulni.  Itt kezdődik a hegymászó pályafutásod! Ez az első lépés, hogy önálló hegymászó legyél. Az itt megszerzett ismeretek nélkülözhetetlenek,...

Archívum

2010

NAPTÁR

Kövess minket a Facebookon is